U bent hier:   Isala
  |  Inloggen

Article Details

HAN TECH TRUCK TOUR Bericht geplaatst op: 23-10-2017

HAN TECH TRUCK TOUR

 Kiezen voor techniek? Welke technische opleiding past bij je?

Leerlingen in onze bovenbouw zitten volop in het keuzeproces. Ze zijn bijna klaar met havo of vwo en moeten besluiten welke opleiding ze daarna gaan doen. Het maken van een definitieve studiekeuze kan heel lastig zijn. Onze decanen bieden hulp en voeren gesprekken die kunnen verhelderen. Ook is er een beroepenmarkt in Doetinchem, komen oud-leerlingen terug naar school om hun ervaringen in het vervolgonderwijs te delen en worden er open dagen bezocht van hogescholen en universiteiten.

De HAN doet er nog een schepje bovenop en maakt een tour langs scholen met een Tech Truck. Deze is uitgerust met allerlei speelse hands-on activiteiten om de leerlingen te laten snuffelen aan de vijf technische werelden van de HAN. Denk aan studies als Biologie & Medisch Laboratoriumonderzoek, Chemie, ICT, Bouwkunde, Communication & Multimedia Design, Elektrotechniek enz.

Op dinsdag 10 oktober deed de HAN Tech Truck Tour Silvolde aan en konden de 4e en 5e jaars leerlingen die natuurkunde volgen een kijkje nemen in die wereld van techniek. En zo is er weer een stap gezet in het keuzeproces.Terug