U bent hier:   Isala
  |  Inloggen

Article Details

Multicultureel Nederland II Bericht geplaatst op: 10-4-2017

Multicultureel Nederland deel II

Donderdag 6 april brachten zo’n 30 leerlingen van het Lyceum Kralingen uit Rotterdam een tegenbezoek aan onze leerlingen in leerjaar 3 die de stroming internationaliseren volgen. Lyceum Kralingen is een multiculturele school die het accent legt op de ontwikkeling van wereldburgerschap. De leerlingen nemen daar deel aan projecten en lessen die gebaseerd zijn op * vrede en mensenrechten * intercultureel leren * wereldburgerschap * duurzaamheid. Op het programma stonden een discussie over het thema vrijheid, een gezamenlijke lunch en een fiets- of wandeltocht om de Achterhoek wat te leren kennen. Met het bijwonen van de voorstelling Rachid en Julia (1) in de DRU Cultuurfabriek in Ulft werd het bezoek afgesloten.

Een uitwisseling als deze past uitstekend bij een van opdrachten die wij ons als school gesteld hebben, om voor jongeren vanuit waardering voor verbinding met de Achterhoek het venster op een grotere wereld te openen.

  1. Voorstelling van Theaterfabriek Gekkoo over Julia die verliefd wordt op Rachid, een Syrische vluchteling (geïnspireerd op Shakespeare’s Romeo en Juliet).

Voor foto's, klik HIERTerug