Almende homepage
Agenda OR

Reguliere overlegvergaderingen

De reguliere overlegvergaderingen van de Ouderraad voor het nieuwe schooljaar 2016-2017 vinden naar verwachting op de volgende data plaats:

  • 29 september 2016
  • 29 november 2016
  • 31 januari 2017
  • 30 mei 2017

Overlegvergadering bijwonen?

Als ouder kunt u vrijblijvend een overlegvergadering bijwonen. Als u wilt komen, stellen we het op prijs daarover van te voren een bericht te ontvangen. Dat kan door contact op te nemen met de secretaris, waarvan het telefoonnummer op de eerste pagina staat vermeld.  U kunt natuurlijk ook een mailbericht sturen. De overlegvergaderingen vinden op het Isala plaats en starten gewoonlijk om 20.00 uur.

 

Waar komt u de Ouderraad tegen? 

Tijdens een aantal activiteiten komt u leden van de ouderraad tegen.  

·     Ouders-voor-ouders-avond

·     Thema-avond

·     10-minutengesprekken-avonden

Ouders-voor-ouders-avond

Tijdens de ouder-voor-ouder-avond bespreken de aanwezige ouders zaken  die hen bezighouden. Deze informatie gebruikt de Ouderraad  weer in haar overleg met de schoolleiding van het Isala.  Van de laatste ouder-voor-ouder avond kunt u de onderstaande sfeerimpressie lezen.

Thema-avond

Eens per jaar organiseren we een thema-avond. Tijdens de thema-avond staat één thema centraal. Dan belichten we een speciaal onderwerp waar ouders mee te maken hebben.  Dit jaar hebben we in februari 2013 een thema-avond over social media georganiseerd samen met de ouderraden van de andere Almende locaties.  Social media is de verzamelterm voor weblogs, fora en sociale netwerken zoals Hyves, Twitter, LinkedIn, Facebook . Deze thema-avond vond plaats op dinsdag 19 februari van 19.30-21.30 uur.Grote opkomst gezamenlijke thema-avond Isala, Bluemers en Wesenthorst 

Voor een volle aula op locatie Isala hield Jeroen Rougoor van Qlict op 19 februari een boeiend betoog over ‘social media’. De aanwezige ouders konden direct interactief meedoen door via hun smartphone vragen in te sturen, maar ook om vragen te beantwoorden: ‘waar staat bij u thuis de computer?’ - ‘maakt uw zoon/dochter gebruik van ‘social media’? Het publiek luisterde aandachtig naar voorbeelden, statistieken en gevolgen. Als ouders kunnen we de jongere generatie en de nieuwste technieken niet bijhouden. Het is belangrijk te blijven vragen: hoe doe je dat? leg het mij eens uit? Doorvragen en interesse tonen! Natuurlijk kwamen ook verschillende vaktermen aan bod zoals bloggen, tweeten en retweeten. Het hele gebeuren omtrent ‘social media’ is eigenlijk een groot glazen huis; iedereen kan meekijken, elkaar volgen en elkaars volgers volgen. Was vroeger een spijkerbroek van een bepaald merk heel belangrijk, nu wordt alles digitaal bepaald. 

De kernboodschap van de avond was wel het consequent samen afspraken maken. Bijv. tijdens het eten mobiel uit of bij het naar bed gaan mobiel niet mee. Ook het niet versturen van berichten (of foto’s) die je ‘in real life’ ook niet zou “versturen” is zo’n afspraak.Uit de zaal was men vooral op zoek naar concrete richtlijnen. Welke afspraken maak je met je puber en hoe doe je dat? Rougoor gaf aan dat iedereen deze zelf moet maken en benadrukte hoe belangrijk het is hier samen over te praten en vooral hierover samen afspraken te maken. Bij de uitgang lag er voor iedereen een stencil met vuistregels en adviezen, waar men gretig gebruik van maakte.In het tweede deel van de avond gingen de ouders in groepjes met elkaar in gesprek. Aan de hand van stellingen werden ervaringen en tips gedeeld. Het verbieden van deelname aan ‘social media’ is niet aan de orde: je wilt niet dat je kind ‘buiten de boot valt’. Maar hierin het goede voorbeeld geven is nog niet zo makkelijk. Wat is het goede voorbeeld? Almende heeft overigens een gedragscode ‘social media’ opgesteld, deze is te vinden op de site! 


 


Mijn kind online is een organisatie waar men met vragen terecht kan, zij helpen graag verder.

Deze organisatie heeft veel digitale brochures beschikbaar. Onderstaande links zijn hiervan enkele voorbeelden:

http://www.mijnkindonline.nl/uploads/1127_Mijn_puber_mobiel_def.pdf 

http://www.mijnkindonline.nl/uploads/MKO_Special_VerliefdopInternet_def.pdf

http://www.digivaardigdigiveilig.nl/uploads/Digitaal_Pesten.pdf

http://www.mijndigitalewereld.nl/media/pdf/Hoe%20digibewust%20ben%20u.pdf

http://mijnkindonline.nl/artikelen/hoe-gebruik-je-sociale-media

http://www.cjgassen.nl/nieuws/nws_view.asp?nws_id=500088

http://www.digibewust.nl/onderwerpen/veilig-internet-voor-kinderen

http://www.mediaopvoeding.nl/vraag/hoe-lang-mogen-kinderen-computeren-en-tv-kijken

http://www.mediaopvoeding.nl/

De avond werd met een gemiddelde beoordeeld van een 7,2 en men vond de avond vooral gezellig!

10-minuten-gesprekken

Daarnaast zijn we altijd aanwezig tijdens de avonden waarop de 10-minuten gesprekken zijn met leraren. U vindt ons in de centrale hal waar we koffie schenken en u van dienst kunnen zijn met vragen

Contact?

Heeft u vragen of opmerkingen of wilt u van gedachten wisselen met de Ouderraad, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Ons e-mailadres is: ouderraad@almende-isala.nl . Bellen kan ook rechtstreeks met de secretaris Aloys Harmsen, (06) 53.47.62.01.

Sfeerimpressie ouder voor ouders-avond van 18 november 2015 

Download contactavond