Almende homepage

Vooropleiding conservatorium

Minimaliseren

Wil je van muziek je beroep maken dan is er meer nodig dan talent en een middelbare schoolopleiding.

Onze school doet mee aan een project dat leerlingen met bijzondere muzikale aanleg helpt op hun weg naar een conservatoriumopleiding. In een unieke samenwerking tussen de muziekschool Oost-Gelderland, conservatorium Artez in Arnhem, Ulenhof College Doetinchem, Rietveld Lyceum Doetinchem, Ludger College Doetinchem en de locatie Isala van het Almende College in Silvolde, krijgen leerlingen een uitgebreid lespakket aangeboden waarmee ze goed worden voorbereid op een muziekvakstudie.
Onder professionele begeleiding gaan deze leerlingen in de vooropleiding aan de slag om hun muzikale gehoor te trainen en speeltechniek verder te ontwikkelen. De vooropleiding kun je al starten vanaf het tweede jaar havo of vwo. Je kunt je aanmelden voor lichte muziek (pop, jazz, fusion), klassieke muziek of docent muziek (voorheen schoolmuziek).

De volgende activiteiten staan op het programma:

-  Individuele muziekles (muziekschool)

-  Ensemblespel

-  Muziektheorie en gehoortraining (Ludger)

-  Voorspeelavonden/muziekfestival

-  Muzikale werkdagen conservatorium

-  Enkele lessen van hoofvakdocenten conservatorium

Tijdens de opleiding krijg je advies over jouw mogelijkheden om een vakopleiding aan een conservatorium te volgen. De afsluitende theorietest van de vooropleiding geldt als toelatingstest voor de theorie voor de conservatoria van Arnhem, Zwolle en Enschede.

Er is elk schooljaar een informatieavond in februari/maart. Leerlingen die nu de vooropleiding doen, laten horen waar ze mee bezig zijn. Er is uitleg over verschillende onderdelen en natuurlijk is er de gelegenheid om vragen te stellen.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met onze muziekdocent, mevrouw Marleen Slebioda.