Almende homepage

Stromingen

Minimaliseren

Stromingen op het Isala: laat zien wat je kunt!

Omdat we het op het Isala belangrijk vinden dat jij wat te kiezen hebt, volg je naast alle “gewone” vakken ook een stroming. In klas 1 maak je kennis met alle stromingen, vanaf klas 2 kies je de stroming die het beste bij je past. Er zijn vier stromingen:

Internationaliseren

De kans is heel groot dat je tijdens je studie of bij je latere baan te maken krijgt met andere talen en/ of culturen. Het is goed om je hierop voor te bereiden. Vind jij het leuk om andere talen te leren en je te verdiepen in andere culturen? Je hoeft niet heel goed te zijn in talen en aardrijkskunde, maar je moet het wel leuk vinden om te puzzelen met talen en om je te verdiepen in de leefwereld van mensen in andere landen. Dan is Internationaliseren wat voor jou!

Kunst & Cultuur

Kies je voor deze stroming, dan ervaar je kunst en cultuur en leer je buiten de vaste paden te treden. Kunst & Cultuur-leerlingen werken in teamverband aan opdrachten, maar je leert ook je eigen ideeën te verbeelden. De nadruk in de projecten ligt op beeldende vorming, muziek en theater. Je gaat  verschillende technieken tegenkomen en je zult ook buiten de school kunst ervaren door bijvoorbeeld een project in een theater, een workshop in een atelier van een beeldhouwer, een excursie naar het ICER om te werken met de 3D-printer, een excursie naar het Rijksmuseum in Amsterdam en een muziekproject met een bejaardentehuis.

Sport & Gezondheid

Je hoeft echt geen sporttalent te zijn om voor Sport en gezondheid te kunnen kiezen. De stroming Sport en gezondheid  is een stroming voor leerlingen die geïnteresseerd zijn in sport en in alles wat daarmee te maken heeft; iedereen kan de stroming op zijn eigen niveau volgen. Onderwerpen die aan bod komen zijn bijvoorbeeld: de geschiedenis van de sport, sportjournalistiek, sport en voeding, trainingsschema’s, doping en de sport van de toekomst.

Technasium

Bij het Technasium draait alles om ONDERZOEK en ONTWERPEN! Dit is dan ook de naam van het vak dat binnen het Technasium wordt gegeven. Bij het Technasium maak jij kennis met de wereld van de wetenschap en de technologie, door opdrachten uit te voeren die afkomstig zijn van een bedrijf of een instelling. Zo maak jij zelf mee hoe wetenschap en technologie bij jou in de buurt en in de rest van de wereld werkt. Als dit iets voor jou is, kies je voor de stroming Technasium!