Almende homepage

Het decanaat

Minimaliseren

Een decaan is iemand die leerlingen begeleidt bij het maken van studie- en loopbaankeuzes. De decaan heeft dus een belangrijke taak bij de loopbaanbegeleiding van de leerlingen. Hij of zij ondersteunt de mentoren en vakdocenten bij het samenstellen van een loopbaanoriëntatie en begeleidingsprogramma (LOB) dat leerlingen helpt zicht te krijgen op wat ze willen en wat ze kunnen. Daarnaast beantwoordt de decaan belangrijke vragen die je als leerling kunt hebben bij het kiezen van een profiel en een vervolgopleiding. Ook als een leerling binnen de school een andere route wil of moet volgen kan de decaan advies geven aan ouders en leerling. Omdat ouders ook een belangrijke rol spelen bij het maken van keuzes, zijn ouders welkom om contact op te nemen met de decaan als er vragen zijn.

 

Voordat een leerling keuzes kan gaan maken moeten ze leren antwoord te geven op de volgende vragen:

-Wie ben ik?

-Wat kan ik?

-Wat wil ik?

-Welke opleidingen zijn er?

 

De hele schoolcarrière lang zullen leerlingen op bepaalde momenten beslissingen moeten gaan nemen, die van belang zijn voor hun toekomst. In de derde klas van havo en vwo maken ze een keuze voor een profiel. In het laatste schooljaar (5 havo en 6 vwo) maken ze een keuze voor een vervolgopleiding; gaan ze richting het hbo of de universiteit of misschien wel een tussenjaar? De decaan zal ook hierbij leerlingen in hun keuze begeleiden.

Even voorstellen

Het Isala heeft twee decanen:  Dhr. Verbeek is decaan van het havo (3,4 en 5).  Mevr. Molenaar is decaan van het vwo (3 t/m 6).

 

Leerlingen kunnen op de werkdagen van de twee decanen langskomen voor vragen of het maken van een afspraak in kamer 206 (havo) en kamer 208 (vwo). Als ouder zijnde kunt u contact opnemen via het algemene nummer van de school (0315-327041) of een mail sturen naar de betreffende decaan.P.Molenaar (p.molenaar@almendecollege.nl )

 
 

J. Verbeek (j.verbeek@almende-isala.nl)