Almende homepage
Nieuwsarchief
Genetische manipulatie op het Isala

pGLO in vwo 6: genetische manipulatie van E. coli bacteriën.

Als een van de weinige scholen in Nederland mag op het Isala genetische manipulatie bij bacteriën gedaan worden. De bacteriën krijgen een gen ingebracht afkomstig van een kwal. Dat gen codeert voor een fluorescerend eiwit. Volgende week wordt gekeken welke bacteriekolonies fluorescentie kunnen vertonen. Wordt vervolgd dus.

Voor foto’s practicum klik HIER

  
Ouderavond leerjaar 2: loverboys, sexting en social media

Dinsdag 14 maart was er een ouderavond voor de ouders van onze leerlingen uit leerjaar 2 over Loverboys, sexting en het gebruik van social media. Voor informatie ..................lees verder door op de titel te klikken 

  
expertict  ExpertICTize Dit is gemaakt door de leerlingen die hebben meegedaan, ze geven hierin hun beeld van de week weer.   
PUBQUIZ KLASSIEKE TALEN

Wat riep Archimedes toen hij zittend in bad de naar hem genoemde Wet van Archimedes ontdekte? Hoe luidt het Olympische motto 'sneller, hoger, sterker' in het Latijn? Welke Romeinse stad in Syrië werd in januari van dit jaar verwoest door IS?

 

Twaalf teams ........verder lezen én voor foto's, klik op de titel 

  
JAFA filmfestival

Op zaterdag 1 april 2017 vindt het jaarlijkse regionale filmfestival JAFA (Jonge Achterhoekse Film Artiesten) plaats in de DRU Cultuurfabriek. Het thema van deze achtste editie luidt ‘Leef’. Tijdens het festival tonen enkele honderden middelbare scholieren uit de Achterhoek hun zelfgemaakte korte films op groot scherm aan het publiek en maken daarbij kans op bijzondere prijzen, waaronder festivalkaarten voor Huntenpop. 

  
LAND ART K&C leerjaar 2

In het programma van onze leerlingen uit leerjaar 2 die Kunst & Cultuur volgen, zit een onderdeel gastcollege bij een kunstenaar op locatie. Dit jaar zijn dat maar liefst drie .................lees verder door op de titel te klikken

  
isala impro De grote isala Impro Show 
12 april  20 uur
DRU Cultuurfabriek
entree  €  5,-

PROMO
  
SCHOLIERENVERKIEZINGEN 2017

De stemmen zijn geteld!

De grootste partij is Groen Links, gevolgd door D66 en de VVD.

Woensdag 15 maart mag iedereen van 18 jaar en ouder in Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. Voorafgaand hieraan werden de landelijke scholierenverkiezingen gehouden. Tienduizenden...........lees verder door op de titel te klikken

  
CARNAVAL OP HET ISALA

Voor foto's van onze schoolfotograaf Fleur Niquille, klik hier.

  
Isala Musica 2017

Ook dit jaar weer een groot succes. De deelnemers zijn de muzikale talenten van onze school en hebben echt auditie moeten doen. Ze komen uit alle jaarlagen, van brugklas t/m examenklas. Elkaar inspirerend tot mooie muzikale prestaties, uiteenlopend van klassiek tot pop.

Op de foto hiernaast Sewak Hovsepyan.

Voor foto's van onze schoolfotografen Anne Braam, Fleur Niquille en Teun Ratering klik hier  Tevens voor foto's van collega Ron Hartman. 

  
nieuwsarchief
Pagina 1 van 25Eerste   Vorige   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Volgende   Laatste