Almende homepage
Locatie Wesenthorst
Leerlingen op de Wesenthorst worden gezien en gewaardeerd: voor hen is het een ideale plek om te leren én elkaar te ontmoeten. Werken aan een goede toekomst in een geborgen sfeer: dat is de Wesenthorst.

Op deze locatie, met circa 800 leerlingen, kunnen de leerling het mavo-examen doen ( theoretische leerweg) of dat van de gemengde leerweg, maar ook in een van de beroepsgerichte afdelingen. Voor leerlingen die twijfelen tussen mavo en havo, is er in de onderbouw een speciale klas: havo-d. Wie door kan naar havo, gaat naar het Isala. Voor de twijfelaars tussen beroepsgericht en mavo is er ook zo’n klas: mavo-d. De D betekent determinatie. In de BB+-klassen zitten leerlingen die er met leerwegondersteuning in slagen een diploma te behalen. Filmavonden, excursies, werkweken, projectweken, een 24-uursreis naar Parijs: op allerlei manieren werkt de Wesenthorst er aan dat leerlingen zich thuis voelen op school én wat van de wereld zien.

De beroepsgerichte afdelingen in de bovenbouw zijn: zorg & welzijn; bouwen, wonen & interieur; metaaltechniek; horeca, toerisme & voeding en handel & verkoop.
De Wesenthorst biedt leerlingen een prima basis voor een beroep met toekomstperspectief.

Locatie Wesenthorst voor mavo, beroepsgericht, mavo-d en havo-d.
Heggenseveld 1
7071 WL Ulft
T 0315-630000
info@almende-wesenthorst.nl

Locatiedirecteur: mevrouw J.H.B.M. Vrencken
Directeur bedrijfsvoering: A.E. Mullink